Hvordan indretter vi vores boliger og byrum så der er plads til alle aldre, livssituationer og behov? Vores måde at bo og indrette os på er under forandring. Familieformerne er mangfoldige, flere bor alene, nogle kaster sig ud i tiny living, mens andre skaber bofællesskaber.
Vores boligdrømme og -behov er forskellige, men klimaforandringer, demografiske ændringer, teknologisk udvikling og nye arbejdsliv stiller os over for en fælles opgave: At skabe fremtidige hjem, som er bæredygtige, samtidig med at de værner om vores mentale og fysiske helbred og vores små og store fællesskaber.
I Danmark er den mest almindelige husstandsstørrelse boliger med kun én beboer. Samtidig er parcelhuset – huset bygget til kernefamilien – danskernes foretrukne bolig. Men hvordan hænger det sammen? Og hvad betyder det for vores sundhed, vores fællesskaber og klimaet?
Kom og deltag i debatten, når vi sammen med Rikke Sand Andersen, professor i medicinsk antropologi, Ning de Coninck-Smith, professor i barndoms- og uddannelseshistorie, og Lars Gunnarsen, civilingeniør og professor i menneskers behov inden døre, dykker ned i, hvordan vi skaber en fremtid med bæredygtige boliger, som værner om vores sundhed og vores fællesskaber.
Sammen med Rikke Sand Andersen skal vi se nærmere på, hvad livet som aleneboende betyder for vores sundhed, vores relationer og vores omsorgspolitik, mens Ning de Coninck-Smith tager os med ind i barndommens arkitekturhistorie for at åbne for en debat om, hvordan vi indretter boliger og byrum med plads til alle. Sidst, men ikke mindst skal Lars Gunnarsen gøre os klogere på, hvordan vi sikrer sunde og bæredygtige boligformer i fremtiden.
Debatten er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet i Herning.
Tid & sted
Birk Centerpark 15
7400 Herning