Hvordan sikrer vi borgernes rettigheder, når f.eks. profileringsmodeller anvendes i offentlig sagsbehandling?
Brugen af kunstig intelligens er allerede og vil i stigende grad blive en virkelighed i det offentlige, bl.a. som beslutningsstøtteværktøj i offentlig sagsbehandling, når der skal træffes afgørelser om ydelser, indsatser og sanktioner over for borgere.
Men hvordan sikrer vi transparens i beslutningsprocesserne? Og hvordan undgår vi diskrimination og forskelsbehandling?
Sammen med Sabina Pultz, psykolog og lektor ved Institut for Mennesker og Teknologi på Roskilde Universitet, og Thomas Hildebrandt, professor ved Datalogisk Institut på Københavns Universitet, skal en gruppe elever på Egmont Højskolen arbejde med de muligheder og udfordringer, der følger med brugen af profileringsmodeller i offentlig sagsbehandling.
Som en del af workshoppen får eleverne mulighed for at prøve kræfter med kunstig intelligens i et storytellingformat, som skal blive til en udstilling til VidenSkabers store finale i Aarhus den 28. november. Her skal deltagerne på tværs af VidenSkabers fem workshops være med til at skabe en uendelig historie ved hjælp af generativ kunstig intelligens. ”Den uendelige historie” er således en kollektiv og samskabt fortælling, hvor deltagerne leger med AI-genereret tekst, billeder og video. Samtidig får de mulighed for at udforske og justere de bagvedliggende parametre for derigennem at få indsigt i, hvordan generativ kunstig intelligens fungerer.
Workshoppen faciliteres af diversitetskonsulent Fahad Saeed og er lavet i samarbejde med Dansk Handikap Forbund og Egmont Højskolen. Workshoppen er forbeholdt elever på Egmont Højskolen.
Tid & sted
Villavej 25
8300 Odder