Robotter og kunstig intelligens har allerede overtaget mange opgaver, som vi mennesker før tog os af. På lageret, på hospitalet og i vores private hjem. Men hvis robotteknologien for alvor skal rykke ind i vores samfund, arbejde og privatliv, skal vi udvikle teknologi, der har sociale kompetencer. Men hvilke kompetencer?
For at mennesker og maskiner kan indgå i et frugtbart samarbejde, skal kunstig intelligens signalere situationsfornemmelse og kunne sætte sig i andres sted. Men er det overhovedet muligt? Hvad er risiciene? Og bør vi gøre det, når vi ikke ved, hvordan vores fremtidige forhold til sådan en teknologi vil udvikle sig?
Kom til debat med Thomas Bolander, professor i logik og kunstig intelligens, og Marco Nørskov, lektor i filosofi, når vi stiller skarpt på den nyeste forskning i udviklingen af robotter med kunstig social intelligens.
Du får også mulighed for at møde DTUs pepper-robot, R2DTU, som kan svare på spørgsmål, følge instrukser, lægge planer og ræsonnere om andres viden og mål.
Debatten er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet i Emdrup.
Tid & sted
Panum
Einar Lundsgaard Auditoriet
Blegdamsvej 3
2200 København N