Hvordan har vi mennesker historisk påvirket og tilpasset os naturen? Er rewilding en løsning på klimakrisen? Og hvad skal der egentlig til, for at vi ændrer syn på naturen som ressource?
I dag er vores landskab delt op af marker og veje, hegn og hække. Vi mennesker har indhegnet naturen i stor stil, og de vilde naturarealer er derfor skrumpet til små, isolerede økosystemer. Det har store konsekvenser for biodiversiteten og påvirker klimaet negativt.
Men hvordan er vi kommet hertil? Og hvordan skal vi forvalte naturen i fremtiden?
Sammen med Eline Lorenzen, professor i naturhistorie, Andreas Roepstorff, professor i antropologi, og Jens-Christian Svenning, professor i makroøkologi, skal vi på en rejse tilbage i menneskehedens historie for at blive klogere på, hvordan vi skal bo med naturen i fremtiden. Mens sommerens skovbrande og hedebølger tegner et dystert billede af fremtiden, er der nemlig løsninger at spore i forskningen, hvis vi vil forandringerne.
Kom med til debat, når vi dykker ned i naturhistorien sammen med Eline Lorenzen for at se på, hvordan vi mennesker historisk har påvirket og tilpasset os naturen, mens Jens-Christian Svenning tager os med ind i genforvildningens muligheder og udfordringer som metode til naturgenopretning. Sidst, men ikke mindst skal vi sammen med Andreas Roepstorff diskutere, hvordan vi får skabt en kultur og et værdisæt, hvor der er plads til den vilde natur, som er en forudsætning for en bæredygtig fremtid.
Debatten er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet i Emdrup og Folkeuniversitetet i København.
Tid & sted
bygning A, lokale A220/A222 (2. etage)
Tuborgvej 164
2400 København NV