Podcast

Kan kreativitet sættes på formel?

Heading

2.10.2024

Af

Vi har op igennem historien dyrket fortællingen om det ensomme geni. En fortælling, der nu udfordres af kunstig intelligens, som med lynets hast kan producere nye værker.

Men er kunstig intelligens i virkeligheden en anledning til, at vi udfordrer myten om kunstnergeniet og forestillingen om kunstværket som et enkeltmandsværk? Og kan kunstig intelligens kaste nyt lys over vores forståelse af kreativitet og kreative processer?

Kom med adjunkt i kunsthistorie Amalie Skovmøller og professor i interaktionsdesign Peter Dalsgaard, når de besøger Kunstskolen Bifrost i Randers for at tale med kunstnerne på skolen om deres kreative processer, hvordan de arbejder med deres værker, og hvor de får deres ideer fra. Alt sammen for at diskutere, hvordan kunstig intelligens skubber til vores syn på kunst og kreativitet.

Gæster: Professor i interaktionsdesign Peter Dalsgaard og adjunkt i kunsthistorie Amalie Skovmøller

Vært: Biolog og videnskabsjournalist Line Friis Frederiksen

Redaktion og tilrettelægning: Line Friis Frederiksen og Tina Dransfeldt Christensen

Producer: Andrew Davidson, Videnslyd

Hør episode 3 af podcasten "Hvordan ved vi det?" på Apple Podcasts her: Kan kreativitet sættes på formel? Eller find den der, hvor du lytter til dine podcasts.

Læs mere
Om
Om podcasten "Hvordan ved vi det?"

I ”Hvordan ved vi det?” samtaler nogle af Danmarks dygtigste forskere om samfundets store problemstillinger. I første sæson af ”Hvordan ved vi det?” dykker vi ned i spørgsmålet ”Hvordan forandrer kunstig intelligens vores samfund?" Lyt med her: Hvordan ved vi det? Eller find podcasten der, hvor du lytter til dine podcasts.

Omtalte forskere
Peter Dalsgaard
Peter Dalsgaard er professor i interaktionsdesign ved Aarhus Universitet. Her forsker han i samspillet mellem mennesker og IT, med særligt fokus på kreativt arbejde: Hvordan påvirker brugen af IT menneskelig kreativitet? Og hvordan kan vi skabe IT, der understøtter og fremmer kreativitet og innovation? En central del af denne forskning omhandler, hvordan kunstig intelligens kan anvendes til kreative formål og måske endda selv udvise kreativitet. Han er grundlægger og leder af Centre for Digital Creativity og har bl.a. modtaget Forskningsministeriets EliteForsk pris for sin forskning i, hvordan IT på godt og ondt påvirker vores evne til at tænke og skabe nyt.
Amalie Skovmøller
Amalie Skovmøller er adjunkt ved Institut for Kunst og Kultur, Københavns Universitet. Hun er medlem af Det Unge Akademi.