Kan kunstig intelligens hjælpe flere i arbejde? Eller opdage folk, der forsøger at snyde med offentlige ydelser?
I denne episode dykker vi bl.a. ned i et dansk forsøg med profilering af jobsøgende, der gik galt, og taler om, hvordan brugen af algoritmer til at vurdere borgernes langtidsledighedsrisiko resulterede i diskriminerende afgørelser. Men hvad er erfaringerne fra andre lande? Er kunstig intelligens altid en dårlig løsning i offentlig sagsbehandling? Og hvad ville der ske, hvis vi brugte kunstig intelligens til at profilere systemet i stedet for den enkelte borger?
Lyt med, når professor i datalogi Thomas Hildebrandt og lektor i psykologi og arbejdsmarkedsforskning Sabina Pultz diskuterer mulighederne og udfordringerne ved brugen af kunstig intelligens og profileringsværktøjer i beskæftigelsesindsatsen.
Vært: Biolog og videnskabsjournalist Line Friis Frederiksen
Redaktion og tilrettelægning: Line Friis Frederiksen og Tina Dransfeldt Christensen
Producer: Andrew Davidson, Videnslyd
Hør episode 6 af podcasten "Hvordan ved vi det?" på Apple Podcasts her: Når kunstig intelligens profilerer. Eller find den der, hvor du lytter til dine podcasts.
Om
I ”Hvordan ved vi det?” samtaler nogle af Danmarks dygtigste forskere om samfundets store problemstillinger. I første sæson af ”Hvordan ved vi det?” dykker vi ned i spørgsmålet ”Hvordan forandrer kunstig intelligens vores samfund?" Lyt med her: Hvordan ved vi det? Eller find podcasten der, hvor du lytter til dine podcasts.